Bereik nieuwe bezoekers met goede zoekmachineoptimalisatie

Voor de gemiddelde website-eigenaar zal het niet een geheel onbekende term zijn: zoekmachineoptimalisatie. Zoekmachineoptimalisatie, beter bekend als SEO (search engine optimization) is het optimaliseren van een website voor de zoekmachine, waardoor de website beter vindbaar wordt op relevante zoektermen in de zoekmachine.

Een site kan in principe niet zonder SEO om bezoekers te bereiken. Zelfs sites die sterk leunen op interacties met social media halen een grote groep bezoekers uit de zoekmachines (en voornamelijk natuurlijk Google).

Kom je net kijken bij SEO, dan kunnen de volgende vijf tips je helpen om meer bezoekers te bereiken.

1. Sterke teksten

Sterke teksten zijn erg belangrijk voor de vindbaarheid. Hierbij moet de tekst relevant zijn voor het onderwerp waarop je wordt gevonden. De zoektermen moeten op natuurlijke wijze terugkomen in de tekst en de tekst moet autoriteit hebben.

Bovendien is uit onderzoek gebleken dat lange teksten (denk aan 1000 woorden) het beter doen dan korte teksten (denk aan 300 woorden).

2. Backlinks

Backlinks zijn sites vanaf andere sites naar jouw site. Hoe meer links je binnenkrijgt en hoe beter deze links zijn, hoe hoger je vaak in Google staat.

Zorg voor links van sites die relevant voor jou zijn qua onderwerp en het zelf ook goed doen in de resultaten.

Je kunt links verkrijgen door de webmaster aan te schrijven en hem of haar zelf mogelijkheid bieden een link te plaatsen op jouw site.

3. Goede titels

Zorg voor goede titels op iedere pagina, waar de zoekterm in terugkomt, maar niet in iedere titel. De titel moet beschrijvend zijn en passen bij de tekst waar de titel bijstaat.

Zorg voor een goede verdeling van de HTML-tags: H1 (één keer), H2 (één tot enkele keren) en H3 (meerdere keren, in elk geval vaker dan H2).

4. Snelheid

Een snelle website wordt beter gevonden dan een site die erg langzaam is.

Google (en andere zoekmachines) wil haar gebruikers prettige websites voorschotelen, waar ook de snelheid een rol bij speelt.

5. Veilig

Veiligheid is zeker anno 2018 erg belangrijk voor website. Zorg voor een website met gedegen bescherming. Bescherm de website niet alleen tegen hackpogingen waardoor je de site zelf kunt verliezen, maar bescherm ook je gebruikers.

De eerste stap hierbij is een SSL-verbinding, waarmee de verbinding tussen de server en de bezoekers beschermd is. Bij de meeste hostingpartijen kun je een gratis SSL-certificaat voor je website aanvragen.

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.