Hoe schrijf je een goede blog?

Als je begint met bloggen kan het een uitdaging zijn om een goede blog te schrijven. Door ervaring op te doen met het schrijven leer je vanzelf om goed te bloggen. Het is belangrijk om te beginnen met een goed onderwerp, de tekst moet prettig opgebouwd zijn, het is slim om rekening te houden met SEO en ten slotte wil je jouw lezers prikkelen tot een actie. In deze blog geef ik je 4 tips waarmee je in no time een geweldige content schrijver wordt. Meer weten? Klik hier.

Tip 1: Kies een origineel onderwerp

Voor iedere blog geldt dat je wilt dat hij zoveel mogelijk gelezen wordt. Om een interessante blog te schrijven is het daarom belangrijk dat je een origineel onderwerp kiest.

Probeer je inspiratie dicht bij jezelf te zoeken: wat zou jij graag willen lezen? Misschien heb je vanochtend iets gelezen in de krant waar je iets over wilt vertellen.

Of wellicht is er een fantastisch nieuw product op de markt waar je de hele wereld over wilt vertellen. Dit zijn goede ingangen voor een blog, als jij als content schrijver geboeid bent door het onderwerp, dan kun je dit waarschijnlijk ook goed op de lezer overbrengen.

Tip 2: Zorg voor een prettige opbouw

Vervolgens is het belangrijk dat het artikel goed is opgebouwd. Zorg voor een pakkende titel die de lezer verleidt om verder te lezen. Door de tekst te verdelen in korte alinea’s met tussenkopjes verhoog je de leesbaarheid van de tekst.

Gebruik tot slot ook enkele afbeeldingen of een video om jouw artikel verder aan te kleden. Dit ondersteunt jouw verhaal en zorgt ervoor dat je blog er aantrekkelijk uitziet.

Tip 3: Vindbaarheid

Je wilt natuurlijk dat jouw blog goed gelezen wordt. Verdiep je daarom eens in SEO. Door te zorgen voor een tekst die goed vindbaar is in de zoekmachine, wordt je blog vaker gelezen.

Een tool die je hierbij kunt gebruiken is Yoast. Dit is een plugin die je kunt gebruiken op jouw website, waarmee je handvatten krijgt om jouw tekst SEO-proof te maken.

Daarnaast helpt het als de content op jouw blog zo interessant is, dat mensen het willen delen. Als andere websites naar jouw blog linken helpt dat de vindbaarheid van jouw blog.

Tip 4: (Inter)actie

Tot slot is het belangrijk dat jouw blog iets teweeg brengt bij de lezer. Als je een zakelijke blog hebt geschreven is het doel misschien om ze door te laten klikken naar jouw producten. Het artikel moet dan prikkelend genoeg zijn om de lezer nieuwsgierig te maken naar het product.

Maar ook als je een persoonlijke blog hebt die alleen informerend is, wil je vaak iets bereiken. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de blog ruimte biedt voor reacties. Zo kunnen lezers reageren op het artikel dat jij hebt geschreven. De feedback van lezers helpt je tenslotte weer bij het schrijven van een volgend artikel, als je weer van voren af aan begint.

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.